Sisteme placare ventilata

Teracota montata ventilat in structura de perete cortina

La aceasta idee s-a ajuns plecandu-se de la utilizarea unei singure structuri atat pentru montajul sticlei in zonele vitrate cat si pentru montajul teracotei in dreptul zonelor opace, dispuse in general ca parapeti.

Structura a trebuit sa fie una de perete Cortina cu cordon continuu de rupere a puntii termice, astfel ca s-au cautat solutii pentru introducerea teracotei in peretele cortina. plan z opaca

Zonele opace au fost gandite cu casete din table, spre exterior zincata, prinsa ca panel in structura de montanti si rigle. Zonele de rost au fost toate sigilate cu banda butilica.


casete tabla Sisteme placare ventilata

 

 

 

 

 

 

plan zona opaca vitrata

La montajul ventilat al teracotei, pentru a nu gauri tabla (clientul a cerut-o expres, desi suruburile unse cu vasilina ar fi putut oferi un “dop”), s-au utilizat profile extrudate tip W, chertate la capete, pentru a se introduce si fixa in camera riglelor si/sau montantilor; suruburile (date cu vaselina sa nu “infasoare” banda de butil) au trecut prin banda de etansare si marginea panelului (intarita pentru prindere de un profil rectangular dintr-un plastic dur) pana in camera profilului.

sectiune verticala parapet jos

sectiune verticala parapet sus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *